Boerenbruiloft 2018

Beste Moezevângers en Moezevângerinnekes, 

Ook dit jaar hebben we weer een enthousiast gezelschap bij elkaar gevonden. Dit jaar zal het een unieke boerenbruiloft worden. We hebben namelijk geen gewone boerenbruiloft maar een gouden huwelijk. De opzet zal iets anders zijn want deze mensen zijn al heel erg lang getrouwd en vieren een jubileum. Hoe dit eruit ziet dat kunt u meemaken op 13 januari tijdens de boerenkielenmis en het feest in het Moêzepalieës. We hebben een bruidspaar, die hebben kinderen en een partner en er zijn kleinkinderen in het spel. Met trots stellen we aan jullie voor!

Onze bruidegom is geboren en getogen op Laar. Sterker nog, hij woont al zijn hele leven op dezelfde plaats. Later toen hij zijn bruid had leren kennen en getrouwd waren hebben ze samen de boerderij draaiend gehouden. Je weet wel, die boerderij op de Laarderweg waar dat afgelopen zomer nog die grote bergen puin lagen, maar inmiddels weer mooie bomen staan. In het “echte” leven hebben ons bruidspaar 4 kinderen, mooi verdeeld in 2 jongens (Manuel en Piérre) en 2 meiden (Marjon en Ivonne). Kleinkinderen ontbreken ook niet bij dit gezin, ze zijn namelijk gezegend met 8 kleinkinderen en nummer 9 is onderweg. Buiten het feit dat ons bruidspaar de hoofdrol heeft in deze unieke boerenbruiloft heeft onze bruidegom ook al een ander bijzonder en unieke beleving achter zijn naam staan. Hij was namelijk de allereerste prins van v.v de Moezevângers waar hij onder zijn devies “MAAKTJ GEIN, ONGEREIN” de vastelaovundj van 1983 op Laar voorop ging.

Zijn hobby, naast werken op de boerderij was schutterij St. Sebastianus Laar waar hij meer dan 25 jaar in het jachthoornkorps gespeeld heeft op onder meer de sousafoon. Naar mate hij ouder werd en het marcheren met dat zware instrument teveel werd, is hij daar ook lid geworden van de Coconblazers waar hij nu alweer voor het 5e jaar de bes bas blaast. Ook speelt hij mee met Spuûlendjerwieës. Verder helpt hij nog in de kerk en bij gebrek aan jonge misdienaars is hij ook nog akoliet, leest hij voor als lektor en bij uitvaarten begeleidt hij de famile en overledene in de kerk en naar de begraafplaats.Het zal jullie ondertussen misschien allang duidelijk zijn wie onze bruidegom is, maar we toch nog even door. We moeten namelijk zijn wederhelft nog voorstellen.

Ons bruidje is geboren op Leuken in de hakken in een boerengezin. Nadat ze trouwen is ze meteen mee gaan ploeteren op de boerderij. Daar langs mocht ze ook nog het huishouden verzorgen en ook in de tuin was ze graag bezig. Die tuin is inmiddels met de grond gelijk gemaakt en heeft plaats gemaakt voor een mooi, groen strak grasveld. Het gras wordt door manlief mooi kort en netjes gehouden en zo heeft oma een mooi veld om met de kleinkinderen te spelen. Samen zijn ze de familie Wijen en bij deze stellen we met trots aan jullie voor, ons gouden Boerenbruidspaar:

Wiel van Milders Maan en Truud van Notte Guul

en

Truus van Poel Dreeske en Nel van Lumkes Graadje

oftewell WIEL en TRUUS WIJEN!Ons bruidspaar laat weten dat ze harstikke blij zijn met het gezelschap waardat ze deze unieke boerenbruiloft mee gaan vieren. Dochter Angela met schoonzoon Geert, zoon Ivo samen met zijn lieve vrouw Sandra en niet te vergeten de kleinkinderen Demi en Sam die het gezelschap compleet maken. Ze hopen er dan ook samen met alle Moezevângers en Moezevângerinnekes, alle genodigden en iedereen die graag feest, een ongelofelijk groot en fantastisch feest van te maken. Wanneer dit ook alweer is? We beginnen volgende week zaterdag, 13 Januari om 19:00u met de boerenkielenmis in de kerk op Laar. Daarna trekken we door naar het Moezepalieës Beej Bertje. We hopen jullie dan ook allemaal te mogen begroeten want het belooft een gezellige avond te worden. En zeg nou zelf, zo een unieke bruiloft wil je toch niet missen? Wij zeggen .. tot volgende week!

De kleindochter is 19 jaar en geboren en getogen op de streeksteeg op Hushoven. Ze woont daar samen met haar (echte) broertje gezellig bij pap en mam. Aan de toekomst wordt gewerkt op het Stercollege in Eindhoven. Aan hobby’s geen gebrek ze speelt gitaar, is lid als Pivo bij de scouting Hubovra en ze is sportief bezig met hiken, snowboarden en rolschaatsen. Een behoorlijke bezige dame dus. Daarnaast is ze gelukkig met haar vriend Hans die net dat laatste beetje aandacht en tijd opeist. Vastelaovendj bij de Moêzevângers is met de paplepel ingegoten door pap en mam. En ze is in 2010 lid geweest van de jeugdraad. Graag willen we aan u voorstellen:  Demi van Miriam van Jan van Franssen Thjeu en van Miriam van Elly van Renkens van de Wout en van Piet van Schraar van Piet van Caris en Piet van Truus van de Zweger. Beter bekend als: DEMI CARIS, kleindochter van ons jubileum bruidspaar 2018!

Maar dat is nog niet alles. Het bruidspaar is ook gezegend met een kleinzoon. Mensen op Laar zullen hem kennen van de tijd dat hij op het Heerspad woonde. Sinds kort leren de mensen van de brandstraat hem kennen want daar zijn ze sindskort naar toe verhuisd. Altijd in voor een geintje, altijd een lach op zijn gezicht. Zoals hij zelf zegt “ich geneet gewoeën van ut laeve”. Hij woont nog thuis bij mam en de oud prins van de Moêzevângers Nuël I. Verder is hij nog volop bouwkunde aan het studeren op de MTS in Den Bosch. Ook deze jongeman weet als geen ander wat vastelaovend vieren is. Hij heeft zelf bij de jeugdraad gezeten en heeft een prachtige tijd mogen meemaken toen Prins Nuël voorop ging als prins. Graag willen we aan u voorstellen:  Sam van Elianne van Jan van Fransen Theu en Elly van de Wout en van Frans van Nieuwenhoven van Thieu van Kets Tieskes Graat en Doortje van Ciske.Jullie zullen hem beter kennen als  SAM van NIEUWENHOVEN, dit jaar als de kleinzoon van het bruidspaar 2018!

kleinkinderen boerenbruidspaar


Ook willen we jullie graag kennis laten maken met de dochter en haar man van ons 50 jarig bruidspaar.

Ze is geboren in Maastricht, een echt Moôswieëf dus. In het “echte” leven heeft ze nog een broer Hubert en een zus Cindy. Wonend op de Laarderheerd is ze al heel wat jaren getrouwd met “de witte” misschien beter bekend als Erwin Coumans. Erwin is ook zeker geen onbekende in het Laarder vastelaovundj-leven als lid van de Raad van 11 en zijn inzet bij talloze activiteiten van de vereniging. Samen hebben ze ook nog 2 prachtige kids, een dochter Sigrid en een zoon Lyam. In het dagelijkse leven probeert ze gewoon zoveel mogelijk te genieten van de dingen die op haar pad komen. Lekker uit eten met een goed glas wijn erbij, maar ook tegen een mooie theatershow zal ze geen nee zeggen. Ook ieder jaar lekker gaan skieën met het hele gezin wordt als 1 van de hoogtepunten van het jaar gezien. Kortom ze is een echter levensgenieter. Natuurlijk als je uit Maastricht komt, kom je al niet onder het vastelaovundj vieren uit. Via Erwin is ze dan ook bij de Moezevângers gekomen als vrouw van een Raad van 11 lid. Ze heeft al flink mogen proeven aan het helpen bij de jeugdbegeleiding en vorig jaar was het feest compleet toen dochter Sigrid bij de jeugdraad zat. Sigrid heeft overigens ook heel wat jaren opgetreden met de alom bekende Laordermuûskes. Het zal jullie ondertussen wel al duidelijk zijn over wie we het hier hebben maar voor de goede orde:

Angela (Angs, Angske), dochter van Jille Kort en Marie-José de Groof, beej uch baeter bekindj als ANGELA COUMANS

Voor deze speciale boerenbruiloft is Angela aan een echter Laorder feestvierder in hart en nieren. Graag willen we aan jullie voorstellen, de “man” van Angela.

Dit is een man die bekend staat om zijn ongeloofelijke enthousiasme in alle wat hij doet. Daar hebben wij als vereniging ook al vaak van mogen genieten. Ook dit jaar tijdens een harstikke gezellige kennismakingsavond werd al snel duidelijk dat hij dit enthousiasme nog lang niet heeft verloren. In het “normale” leven is hij (zoals hij zelf zegt) de liefste van Sandra van Kimmenade en zijn ze samen de trotse ouders van Aod Laordermuûske Britt en Daan, die overigens een echte break-dancer is. Met veel plezier wonen ze op de Gertrudisstraat en zorgen ze ook allebei dat er een goed belegde boterham op tafel staat. Sandra is werkzaam als groepsleerkracht en hij werkt zelf bij Prio Verve Groen. Als uitvoerder zorgt hij er samen met zijn collega’s voor dat de gemeenteplantsoenen er mooi strak en groen bij liggen. Omdat hij daar een bere-conditie voor nodig heeft, zwemt hij graag en stapt hij graag op zijn mountainbike voor een stevige fietstocht.

Vastelaovundj vieren is iets wat er van jongs af aan al in zit en ook nooit is weggegaan. Het begon allemaal als jeugdprins bij de handbalvereniging. Ook heeft hij jaren vol overgave gebouwd voor zowel de grote Rogstaekersoptocht als voor de wichteroptocht bij de Deepkiekers. Hij heeft zelfs nog meegelopen met de “Zaate Hermeniêkes”. Bij de Moezevângers is het allemaal begonnen als regelaar bij de boerenbruiloft. Maar het hoogtepunt was toch wel die vastelaovundj van 2011. Daar had hij namelijk de eer om voorop te gaan als grote prins van v.v de Moezevângers. Wij vinden het geweldig dat hij erbij is en stellen graag aan jullie voor:

Geert van Sjef van Graat van Helmundj en Juent van Jan van Jan van Mientjes. En van Lies van Harry vanne Putter en To van Jack van Neerke en Lies vanne Sander oftewel

Oud Prins Geert II, Geert Ras

De zoon van ons gelukkige stel is 2 jaar geleden naar ons mooie dorpje verhuisd. Ik zal alvast een tip geven .. dat zijn die mensen die in dat huis met die mooie zonnepanelen wonen ;). 2 Jaar geleden besloten ze hun huis op Leuken te koop te zetten. Vervolgens volgde er avonden neuzen op Funda maar als snel werd het duidelijk. Laar .. dat ging het worden. Het karakter van Laar plus het feit dat de familie van de vrouw er woonde gaf de doorslag. De keuze viel op een huis aan de Aldenheerd, schuin tegenover de kerk. Bijkomend voordeel, Beej Bertje ligt op loopafstand van hun huis wat nu met de boerenbruiloft zeker van pas gaat komen!

In het dagelijkse leven is hij biologie-leraar (dus over die ooievaar maak je hem niks meer wijs!) en geeft hij milieukunde op de internationale school in Eindhoven. Ook is hij al heel wat jaren getrouwd met Hanneke en hebbe ze 2 prachtige dochters, Loïs en Mare. Loïs gaat ondertussen alweer anderhalf jaar naar school op Laar, lekker dichtbij dus. Als hobby is hij imker. Hier is hij met name in het voorjaar en de zomer erg druk mee. Ook stapt hij graag op zijn renfiets en pakt hij graag een filmpje in de bioscoop. Hij was naar eigen zeggen zeer vereerd dat hij gevraagd werd als zoon van ons bijzondere bruidspaar en is dan ook van plan om samen met jullie allemaal een groot feest ervan te maken. Hebben jullie al enig idee over wie we het hier hebben?

Dit is dus: Ivo van Wiek van Lei van Dams Hannes en van zus van Jan van Coppen Friedje vanne Spoorbrug unne hieële moond vol mer baeter bekindj als IVO DAEMS.

Zoals eerder al gezegd is ons bruidspaar (en denk de zoon ook) ook nog eens blij gemaakt met een schoondochter. En die willen we nu dan ook kennis met jullie laten maken.
In 2013 zijn ze helemaal vanuit Breda verhuis naar Laar, om precies te zijn naar de Laarderschans. Ze is in het dagelijks leven getrouwd met Karel en hebben samen 2 prachtige kinderen, namelijk Isa van bijna 6 en Juul van 3. Door de kinderen zijn ze sinds een jaar verbonden met de Vastelaovundj op zn “Laars” maar het vastelaovundj vieren zelf is er met de paplepel ingegoten. Ze is namelijk niet alleen met vastelaovundj geboren maar pap en mam zaten ook nog eens bij de Vêngnaaze. Ook raakt ze steeds meer betrokken bij de Laarder vastelaovundj want sinds dit jaar helpt ze mee met het organiseren van het steeds populairder wordende Muûskesfieëst.
Sinds een jaar staat ze voor de klas voor Eduquaat in Weert nadat ze eerst 16 jaar werkzaam is geweest als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Voor hobby’s heeft ze op het moment weinig tijd maar als het even kan kijkt ze graag een film of is ze lekker creatief bezig door wat te “fröbele” of wat te tekenen.

Graag willen we aan jullie voorstellen als vrouw van de zoon van ons 50 jarig bruidspaar:

Sandra van Jos van Harrie van Sjang van Scheif Helske; en To van Bax Pier en van Toos van Thieu vanne Lange Bieële; en Net van Giskes To. auch waal bekindj als SANDRA LANGENDONCK.