Boerenbruiloft 2019

Beste Moêzevângers en Moêzevângerinnekes,


broedspaar 2019

Eindelijk is het zo ver; Na een aantal weken nadenken, raden en fantaseren gaan we vertellen of u gelijk had! Bij deze onthullen we wie ’t Boerenbruidspaar 2019 zal zijn.U heeft de afgelopen weken al kennis kunnen maken met de getuigen: Roel en Daniek, de ouders van de bruidegom: Nuël en Anny en de ouders van de bruid: Rob en Monique. Om dit prachtige gezelschap compleet te maken hoort hier natuurlijk nog een bruidspaar bij!

We beginnen met de bruidegom: deze jongeman is geboren en getogen op Laar en dus “unne echte Laorder jong”” in hart en nieren. Hij is 26 jaar en in het dagelijks leven is hij van alle markten thuis. Met zijn vader runt hij een eigen bedrijf. Wilt u uw huis verbouwen? Dan moet u bij deze jongeman zijn! Eerst breken ze de boel af, om er daarna weer iets moois van te maken; stucwerk, timmerwerk, vloeren afsmeren.. noem maar op… ze doen het allemaal.

Naast al dat werk is er uiteraard ook tijd voor ontspanning! Weekendjes weg en gezellige dingen doen met vriendin Janou en haar zoon Levi staan bovenaan het lijstje. Motorrijden is ook een grote hobby. Verder gaat hij graag met zijn vrienden op pad; terrasje, samen stappen, bij Henk en Marlies een pilsje aan de bar en weekendjes weg – bijv. naar de Zwarte Cross – horen er allemaal bij. Ook vastelaovundj is voor deze jongeman niet onbekend. Verschillende jaren heeft hij met een vriendengroep – de Laorder Bengels – bij Harrie van Mônne gebouwd aan grote wagens voor de optocht in Weert. Tijdens de vastelaovundj is hij in ’t Moêzepeliês op Laar; daar is het gewoon altijd gezellig!

Wij stellen graag aan u voor:

Koen van Math van Harrie van Thieu vanne Bot en van Elfrie van Eef van Bér vanne Plek

Koen van Bree

Dan stellen wij het bruidje voor: Zij is 20 lentes jong en – net als de bruidegom – geboren en getogen op Laar. Zij woont met pap en mam aan de Aldenheerd. Haar grootste hobby is paardrijden, en menigeen zal jaloers zijn want zij heeft van haar hobby haar beroep kunnen maken. Dit is nl. het trainen en africhten van paarden. Daarnaast is dit bruidje altijd in de stemming voor een feestje en ook hier heeft ze werk in gevonden, want in het weekend staat ze regelmatig achter de bar bij café Vreug of Laat! Vastelaovundj vieren zit er bij het hele gezin in gebakken. Dit begon al toen ze in de kinderwagen mee ging naar de zaal; met pap, mam en zus Dionne. Voor die kinderwagen is ze intussen wat te groot maar ze zijn met vastelaovundj nog allemaal in ’t Moêzepeliês, bij Henk en Marlies, te vinden.

Wij stellen graag aan u voor:

Beau van Harold van Harry van Vesheuvelsbertje en van Marjan van Pietje van Wullem van Petrol

Beau van Kimmenade


Zoals u ziet is het weer een prachtig, enthousiast gezelschap die er –samen met u- een geweldig feest van willen maken!

De boerenbruiloft is op 2 februari 2019.

En zal aanvangen om 19 uur met de boerenkielenmis in de kerk van Laar. Deze mis wordt opgeluisterd door Kapel Klink Klaor en Zangvereniging Laar. Na de mis wordt in ’t Moêzepeliês – zaal Bee-j Bertje - het bruidspaar in de on-echt verbonden. Aansluitend begint het gezellige Boorebal.

Zorg dat u erbij bent!

De ouders van de bruid:

We beginnen met de trotse vader van de bruid.Hij woont met zijn gezin aan de Hushoverweg. Om de kost te verdienen is hij veel weg van huis; voor zijn werk verkoopt hij nl. planten. En dit doet hij zowel in Nederland als in Italië. 

Zoals hierboven al vermeld werd woont hij met zijn gezin aan de Hushoverweg: zijn vrouw Kelly, dochter Hailey en zoon Harvey.  Voor andere hobby’s heeft hij weinig tijd, maar het crossen op de quad door zoon Harvey neemt behoorlijk wat tijd in beslag.Harvey gaat sinds dit schooljaar naar school op IKC Laar, en dit leek een goede reden om meer deel te nemen aan de activiteiten op Laar. Als vader van de bruid bij V.V. de Moêzevângers ben je dan uiteraard heel goed bezig!

Wij stellen graag aan u voor:

Rob van Tinus van Tien van Ties en van Annie van de Artskes oftewel Rob Thijssen 

De moeder van de bruid

Zij komt oorspronkelijk uit Montfort; hier heeft ze samen met pap en mam gewoond tot ze 18 jaar was. Ze had toen haar opleiding in de verpleging afgerond en is gaan werken voor Defensie; in Leeuwarden op de vliegbasis. Hier heeft ze 15 jaar gewoond en leerde in deze tijd haar partner Joost kennen.In 2012 werd dochter Nynke geboren . In 2013 nam ze haar ontslag bij Defensie en besloten ze om (terug) te verhuizen naar Limburg. Via een omweg zijn ze in 2015 terecht gekomen in Weert en in datzelfde jaar werd zoon Luuk geboren. Ook werd gestart met de bouw van hun nieuwe huis aan de Rakerstraat waar ze nu al 3 jaar met veel plezier wonen.

In de tussentijd  is moeder gestart aan een nieuwe uitdaging en begonnen bij de ambulancedienst.Ze voelt zich al aardig thuis op Laar en wil ook wat betekenen voor ons mooie dorp! Ze voelde zich vereerd om na zo korte tijd op Laar al gevraagd te worden als moeder van de bruid en hoefde dan ook niet lang na te denken. Vastelaovundj en het boerenleven zijn met de paplepel ingegoten en ze wil er samen met alle aanwezigen ’n groot feest van maken.

Wij stellen graag aan u voor:

Monique van Aggie van Sjaak van de Paaij uût Mofert en van Jan van Pierre van Sjengske uut Troatje oftewel Monique Dohmen.


boerenbruiloft 1

We stellen graag aan u voor de ouders van de bruidegom:

Vader is een man die jullie ongetwijfeld allemaal kennen: hij doet ongelooflijk veel voor onze vereniging.

Hij is geboren aan de Rietstraat in een boerengezin (hoe toepasselijk) en heeft hier altijd gewoond samen met zijn ouders, broer en 3 zussen. Toen hij het ouderlijk huis verliet heeft hij een huis gebouwd aan Heerspad. Na 2 x 11 jaar besloten ze om te gaan verhuizen naar de Brandstraat; en hier woont hij samen met Elianne en de 3 kids: Tom, Sam en Hanneke. Jullie weten ondertussen vast over wie het gaat, maar we gaan nog even door. De hele familie is erg betrokken bij V.V. de Moêzevângers. Vastelaovundj zit in hun bloed. In het dagelijks leven is Elianne werkzaam bij Hoera en IKC Laar. In de schaarse vrije uurtjes is zij secretaris en penningmeester van onze vereniging. Hanneke ging vorig jaar tijdens de vastelaovundj voorop als Jeugdprinses Hanneke I van V.V. de Moêzevângers; ook heeft zij heel wat jaartjes op de bühne gedanst bij de Laorder Muuskes. Ook Sam ligt nog vers in ons geheugen: Sam was namelijk vorig jaar een van de kleinkinderen van die unieke Gouden Bruiloft. En dan hebben we nog Tom. Tom kan ook erg genieten van de vastelaovundj. Van maandag tot vrijdag woont hij in Maastricht, maar in de weekenden is hij op Laar te vinden.

Zelf is de vader van de bruidegom in 2009 Prins geweest bij V.V. de Moêzevângers. Hij ging voorop als Nuël I onder zijn devies: Groeët, dik, dun of dör; dit jaor gaon vae d’r vör! in de orde van ‘t Meismölderke. Zijn orde had alles te maken met zijn grote hobby: vrijwillig molenaar. In de wijk Keent staat een prachtige korenmolen waar hij veel plezier beleeft aan deze hobby. Vader is 7 jaar bestuurslid geweest van onze vereniging en 2 jaar penningmeester zonder zitting in het bestuur; hij is voorzitter van de Aod Preense Club geweest en helpt mee bij diverse commissies: o.a. Bônte Aovundj, sponsorcommissie, kleding inzameling en Sinte Merte. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Agrifirm, waar hij maiszaad en granen verkoopt. Ook dat heeft weer te maken met ’t Meismölderke. Leuke bijkomstigheid is dat hij woont op de plek waar vroeger de Boerenbond van Laar stond. Dit maakt de cirkel rond.

Wij stellen graag aan jullie voor:

Nuël van den Hurck Zoeën van Jantje van Paas Perjan en Anneke van Broodere Maan.

Moeder is geboren op de Kerkstraat in Gnoe; ook wel bekend als Ohé en Laak. In 1993 is zij samen met Jan van Reinkes Thieu gaan wonen in Nederweert-West. Na ongeveer 2 jaar zijn ze verhuisd naar de Molenweg 95 in Weert. Een jaar later, ze waren inmiddels getrouwd, werd hun eerste zoon geboren: Jany. Jany kent u vast wel want hij is altijd met een hele groep vrienden aanwezig: V.C. Gekkewerrik. 3 jaar later werd de 2e zoon geboren: Danny. Ook Danny is een bekend gezicht bij de vastelaovundj op Laar, en sinds kort is hij lid van de Raad van 11 van V.V. de Moêzevângers. In het dagelijks leven werkt moeder bij Land van Horne als interieurverzorgster, en dit bij St. Jozeph in Nederweert. Tijd voor hobby’s is er gelukkig ook. Naast het huishouden is ze graag bezig in de tuin. Ze gaat graag samen met Jan naar shows met hun oldtimer tractoren. Ze is lid van de schutterij in Nederweert.

Ook moeder heeft een druk leven. Wij stellen graag aan jullie voor:

Anny van Piet en Mia vanne Ieësvogel oftewaal Anny Stals


ouderbruidegom2019


Bij deze willen we graag de getuigen van het boerengezelschap van 2019 voorstellen:

We beginnen met een jongen van 21 jaar. Hij woont gezellig thuis bij zijn ouders, Theo (Theike) en Anita op Hushoven. Hij heeft 1 broer: Stef en 1 zus: Anne. (Stef heeft sinds een paar maanden het ouderlijk nest verlaten, om samen te wonen met zijn vriendin.) Onze getuige heeft een partner: hij is erg gelukkig met zijn vriendin Nikee.  Samen met zijn broer heeft hij zijn basisschooltijd doorgebracht op BS. St. Franciscus op Laar.
Hij heeft een aantal jaren gevoetbald bij SV Laar. Op dit moment is hij erg druk met zijn opleiding Installatie Techniek. Hij is 4 dagen per week werkzaam bij CSB in Budel, en gaat daarnaast 1 dag per week naar school in Roermond.
In het weekend is er tijd voor hobby’s. Dat houdt in dat er tijd is om te rijden in een vrachtwagen en regelmatig ergens lekker eten en wat drinken.

Graag willen wij aan u voorstellen:

Roel van Theike van Haps oftewaal Roel Lemmers

Ook onze 2e getuige willen we graag aan u voorstellen:

Ze is geboren en getogen op Laar; ze woont al haar hele leven aan de Heugterbroekdijk. Hier woont ze samen met haar ouders, Eric en Lisette. en haar (tweeling)zus Esmee. Ze heeft nog een oudere zus: Janou. Janou heeft het ouderlijk nest verlaten en woont samen met Aod Preens Guus I. Onze getuige heeft een druk leven; ze is lid van Schutterij St. Sebastianus Laar –hier trommelt ze in het muziekkorps en schiet mee met wedstrijden. Ook organiseert ze activiteiten voor de jeugd van de schutterij. Na de repetitie op donderdag gaat ze graag nog iets drinken bij Henk (Bee-j Bertje). Sinds kort is ze lid van de hoofdleiding van Kivabola; hier helpt ze mee om de jeugd van Boshoven en Laar een onvergetelijke vakantieweek te bezorgen. Ze gaat graag winkelen met vriendinnen en een lekker welverdiend pilsje drinken. Meestal blijft het dan ook niet bij 1.. De Zwarte Cross staat al een aantal jaren op de agenda; met vrienden worden hier de bloemetjes buiten gezet..Vastelaovundj vieren is een vast gegeven in dit gezin; van jongs af aan werd dit tot in de kleine uurtjes gevierd, uiteraard op Laar!

Onlangs is ze lid geworden van de Raad van 11 van V.V. de Moêzvângers . Er moet natuurlijk ook gewerkt worden; en dat gebeurt bij Slagerij Hans Janssen op Laar en in het WoZoCo op Hushoven.
Haar opleiding volgt deze getuige in Sittard; hier volgt ze de studie Pedagogiek. Stil zitten is er dus echt niet bij!

Graag willen wij aan u voorstellen:

Daniek van Eric van Harrie van Metserssjeng en van Mia van buuse Harrie en van Lisette van Bert van Piet van de kanteneer en van Truus van An van ut menke Oftewaal Daniek Moonen

getuigen2019